21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Okurky podle babičky Aničky

Název Množství a jednotka
okurky nakládačky 5 kg
hořčíčné semínko 15 lžiček
pepř celý 60 kuliček
nové koření 60 kuliček
mrkev čerstvá 3 kusy
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme a dáme na utěrku osušit.
Do každé sklenice /7 dl/ dáme 1 čajovou lžičku hořčičného semínka, 4 kuličky celého pepře, 4 kuličky nového koření, pár koleček očištěné mrkve, cibule a snítku kopru.
Uvaříme si nálev. Dáme vařit 2 litry vody, do které přidáme 8 polévkových lžic krystalového cukru, 4 polévkové lžíce soli a 10 tabletek cukerínu.
Do sklenic naskládáme okurky a zalijeme horkým nálevem. Rychle zavíčkujeme. Okurky již nesterilizujeme.



 


RECEPTY

Čokoládová zmrzlina

Postup: V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření, 4 lžíce medu a 2 lžíce hořkého... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na paprice

Postup: Kuře - můžeme použít celé naporcované kuře, kuřecí stehna, čtvrtky nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Mořský vlk na česneku s petrželkou

Postup: Mořského vlka (nebo jinou rybu) očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou od... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

RECEPTY

Madeirská omáčka

Postup: Z másla a zarovnané lžíce mouky připravíme růžovou jíšku, zalijeme 4 dl... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...